Radyo Birimi

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin vizyon ve misyonu doğrultusunda, bilgiyi topluma yaymak, üniversitenin şehir ve bölgeyle iletişimini güçlendirmek, halkla ilişkiler yolunda sarf ettiği çabalara görsel ve işitsel araçlarıyla destek olmak; günümüzün en popüler mesleklerinden biri haline gelen radyo ve televizyon yayıncılığı alanında bilimsel araştırmalar yapmak amacıyla 1994 yılında kurulan Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin en kapsamlı faaliyetlerinden biri radyo yayınları olmuştur.

Eğitim, kültür ve sanat konularına, haber bültenlerine, üniversitedeki bilim ve sanat etkinliklerine, Türk ve dünya müziğinin seçkin örnekleriyle hazırlanmış müzik eğlence programlarına yer verilerek Mart 1994’te, “Üniversite FM” adıyla başlayan karasal yayınlar, ilk kez 1997’de internet üzerinden de sesli ve görüntülü olarak tüm dünyaya iletilmiştir.

Ülkemizdeki radyo ve televizyon yayıncılığına dair düzenlemeler çerçevesinde 2016 yılında “Radyo SDÜ” adıyla yeniden yapılanan radyomuza Isparta’da FM 97.0 frekansından internet üzerinden ise https://radyo.sdu.edu.tr adresinden erişilebilmektedir.

Süleyman Demirel Üniversitesi’nin tüm bölümlerinden yetenekli ve ilgili öğrenciler “Radyo SDÜ”de kısmi zamanlı ya da gönüllü statüde çalışabilmektedir.

“Radyo SDÜ” Ekim 2018'den beri yayınlarını Doğu Kampusu Ertokuş Bey Derslikleri’ndeki yeni stüdyolarından gerçekleştirmektedir.