28 Nisan 2017 Cuma

RADYO SDÜ

Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi, Süleyman Demirel Üniversitesi'nin bilim ve sanat alanlarında kurduğu merkezler içerisinde en köklü, en aktif ve işlevsel ünitelerden bir tanesidir.

1994 yılında kurulan Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi bilgiyi topluma yaymak, üniversitenin bölge ve şehirle olan iletişimini güçlendirmek, üniversitenin halkla ilişkiler yolunda sarfettiği çabalara görsel ve işitsel araçlarıyla destek olmak, günümüzün en popüler mesleklerinden biri haline gelen radyo ve televizyon yayıncılığı alanında bilimsel araştırmalar yapmak amacını taşımaktadır.

Üniversitenin sesini başta öğrenciler olmak üzere bütün yöreye taşımak üzere eğitim radyosunu bir model olarak geliştiren, 10 yılı aşkın bir süredir bu yönde çok önemli uygulamaları hayata geçiren Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi 1997 yılından bu yana internet üzerinden sesli ve görüntülü radyo yayınlarıyla Süleyman Demirel Üniversitesi'ni dünyanın her tarafına taşıyan ve birçok alanda ilk'leri başaran bir merkez haline gelmiştir.

Üniversitenin iletişimle ilgili çeşitli akademik birimleri için de çok uygun bir uygulama ortamı yaratan Radyo-TV Araştırma ve Uygulama Merkezi, bugün sahip olduğu nitelikli insan kaynakları, güçlü teknik alt yapısı, zengin arşivi ve deneyimiyle ülkemiz üniversiteleri arasında örnek alınan bir model olmuştur.

Radyo SDÜ internet üzerinden sesli ve görüntülü yayın yapan, bir eğitim ve kültür radyosudur.Radyo-Televizyon Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Radyo SDÜ, ticari amaç taşımayan, başta öğrencilerine olmak üzere topluma nitelikli bir hizmet sunmak amacıyla yayın yapmaktadır. Programlı yayınları içerisinde eğitim, kültür ve sanat konularına, haber bültenlerine, üniversitedeki bilim ve sanat etkinliklerine, Türk ve dünya müziğinin seçkin örnekleriyle hazırlanmış müzik eğlence programlarına yer vermektedir.

Radyo SDÜ'nün yayınları, http://radyo.sdu.edu.tr adresiyle internet üzerinden tüm dünyaya sesli ve görüntülü olarak ulaşmaktadır.

KISAYOLLAR

E-mail:               ratem@sdu.edu.tr